.

Thursday, June 27, 2013

Och solen har sin gång av Ernest Hemingway, 1926

Och solen har sin gång Ernest Hemingway, 1926 Till att börja med bör nämnas att jag uppskattade boken mycket. Hemingways isbergsteknik cashboxtalar mitt sätt att läsa böcker - föröka förstå det som står mellan raderna eller i upstanding fall skapa mig en egen bild av det. Och solen har sin gång är en mycket stark och känslosam bok om en grupp intellektuella amerikaner och britter sex år efter första världskri feel. Alla utom en av dem, Robert Cohn, har varit med om kriget och är djupt märkta av sina upplevelser. De har tappat meningen med livet och tron på kärleken. Vi ser allt som huvudpersonen Jacob Barnes berättar det med alla hans fördomar, erfarenheter och framför allt hans skada, han är impotent men känner fortfarande åtrå, som lins. Jake är en amerikansk diary keeper i capital of France som gärna skulle vilja bli författare och denna bok kan ses som hans första verk. Till hans umgängeskrets hör hans kärlek wench Brett Ashley, tennispartnern Robert Cohn och författaren measurement Gorton. Handlingen i sig är egentligen rätt enkel: Jake och Bill har planerat en fiskesemester som skall avslutas med tjurfäktningar och fiesta i Pamplona. Cohn bestämmer sig för att åka med och det gör senare även Brett och hennes tilltänkte man bankruttören microphone Campbell.
Ordercustompaper.com is a professional essay writing service at which you can buy essays on any topics and disciplines! All custom essays are written by professional writers!
Innan resan har Brett och Cohn åkt till San Sebastián och Cohn har blivit förälskad i Brett. Endast Jake och Bill åker och fiskar, de andra kommer inte längre än till San Sebastián. Där svansar Cohn runt Brett som en kärlekskrank hundvalp. Mike och Brett blir frustrerade. Jake och Bill har underbart fiske och åker därefter till Pamplona där de andra sluter upp. Stämningen är spänd och blir inte bättre av att Brett förälskar sig i en ung tjurfäktare vid namn Pedro Romero. Jake ordnar så att de möts. Mike och Cohn... If you want to get a full essay, mark it on our website: Ordercustompaper.com

If you want to get a full essay, wisit our page: write my paper

No comments:

Post a Comment